[PARCHE] Super Mario Bros 3 en català.

Hola a tots, sóc en Noishe! He aprofitat un blog molt antic per pujar els meus projectes de traducció de videojocs, tant en català com en castellà.

La primera traducció que us porto és del meu videojoc preferit quan era un nen, el Super Mario Bros 3 de la NES al català. Molt poca gent tradueix jocs al nostre idioma (suposo que com tots entenem el castellà poca gent s'anima) però m'ajuda i és una molt bona forma de practicar l'ortografia a través del meu hobby. També n'estic segur que a més d'un ara que teniu la possibilitat us farà il·lusió poder jugar en català. Per tant aquí tenim el primer videojoc del lampista Mario traduït en català de l'història!

La traducció s'ha fet a partir de la ja existent traducció al castellà del remake de la Game Boy Advance que va fer la mateixa Nintendo. Així i tot he fet algún canvi com canviar els noms per els quals s'utilitzen actualment (Princesa Toadstool per princessa Peach i King of Koopas per Bowser) i he introduït més text per donar més consistència a algunes frases on el ROM m'ho ha permès. També ha sigut adaptat per mi, tenim un exemple a les cartes de la princesa Peach. Iniciar la carta amb un "Salutacions," semblava estrany i he volgut fer una princesa més afectuosa al llarg del joc i així que tingueu més ganes de veure que ens diu!

També s'han editat alguns gràfics, alguns per adaptar-los a la nostra llengua (vocals accentuades tant obertes com tancades i guions) i d'altres perquè siguin més vistosos. Entre ells s'ha canviat tota la font del videojoc que fa referència als diàlegs i les cartes i s'ha substituït l'original per la qual es fa servir tant en el remake de Super Nintendo com al de Game Boy Advance.

Us deixo unes imatges i a sota l'enlaç al pedaç per poder convertir el joc original en anglès a la nostra llengua. Us baixareu un arxiu zip, dins hi ha un arxiu de text on són les instruccions.

Gaudiu de la traducció!


IMATGES








Comentarios

Dimitrijevic ha dicho que…
Moltes gràcies per la traducció

Entradas populares de este blog

Romhacks.org, actualización de parches y novedades.

[PARCHE] Zelda no Densetsu - The Hyrule Fantasy (v1.0)

[PARCHE] Super Mario Bros. 3 Versión 2.0